Bowen Norge er en uavhengig og selvstendig forening for Bowen-terapeuter i Norge.
Telefon +47 91531014
E-post astrid.schmidt.hanssen@gmail.com
Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme

Bowen Teknikken

Bowen Teknikken er ikke en erstatning for medisinsk veiledning eller behandling. Kontakt din lege ved tvil.

Bowen Teknikken

Den skånsomme kroppsterapien som bedrer vår livskvalitet.
BowenTeknikken er en meget skånsom og dyptgående behandling, som gir kroppen den informasjonen den trenger for å reparere seg selv.

Dette gjøres ved at bowenterapeuten trykker forsiktig på forskjellige punkter på kroppen med tommel- og pekefinger. Disse punktene kan være over muskler og akupunkturpunkter, samt bindevevet, Fascia. Når spenninger i disse områdene frigjøres kan dette ha innflytelse andre steder i kroppen og justeringer foretas av kroppen selv. Når finjusteringer er foretatt, oppløses spenninger og blokkeringer, slik at smerter minsker eller blir borte.

Arm- og håndledd
Baby- og barneplager
Barnløshet
Bekkenlåsning
Fordøyelsesproblemer
Graviditetsproblemer og plager
Hofteproblemer
Kjevespenninger
Kne – og ankelproblemer
Luftveisproblemer
Mage- og tarmproblemer

Menstruasjonsproblemer
Migrenesymptomer
Nakke- og skulderproblemer
Ryggsmerter
Skulderproblemer
Sportsskader
Stress- og spenningsproblemer
Søvnproblemer
Tennisalbue
Whiplash

Det er vitenskaplig bevist at kroppen er utstyrt med selvreparerende mekanismer som aktiveres når kroppens autonome nervesystem er i parasympatiske modus og avslapningsrespons. Men 70% av tiden er kroppen i stressrespons og kan derfor ikke dra nytte av disse mekanismer.
Stress fører ofte til verkende og stive muskler og ledd. Kroppsholdningen endres under byrden av stress-situasjoner, som igjen fører til følelsen utbrent, og syklus av smerter blir forsterket. BowenTeknikken er en unik og uvanlig form for behandling som virker svært avslappende på muskelspenninger og reduserer kroppens stressnivå. Det er en skånsom nevromuskulær behandling som tilbakestiller nervesystemet og bidrar til å gjenopprette ro og dyp avslapning gjennom hele kroppen. Derfor har vi sett gode resultater med søvnproblemer.
BowenTeknikken hjelper kroppen med å finne avlapningsresponsen, slik at kroppen raskt kan finne tilbake til optimal helse.

Effekten av en Bowenbehandling kan bli ganske dyp og kan vare mye lenger enn mange andre behandlingsteknikker, fordi kroppen selv foretar de nødvendige justeringer. Mange klienter trenger bare 2–3 behandlinger, med en ukes pause mellom hver behandling først, og deretter vedlikehold en gang i måneden eller når de føler stress-effekten er tilbake.
Behandlingen balanserer kroppens muskel- og skjelettsystem. Stimulerer kroppens blod- og lymfesirkulasjon. Kan gi raske resultater for kroniske og akutte lidelser.
Teknikken har virkning på det fysiske, det kjemiske, det følelsesmessige og det mentale aspekt hos klienten. Slik er BowenTeknikken unik i all sin enkelhet – enten det gjelder behandling av et spesielt problem eller vedlikehold av god helse. Kroppen prioriterer selv behandlingen.
Kroppen din er den beste helbrederen du har. Ingen kan den jobben bedre enn kroppen selv. BowenTeknikken støtter kroppens medfødte evner til å slappe av og reparere.
Gi kroppen en sjanse!

For deg som vil vite hvordan en bowenbehandling for barn foregår:
Bowen Therapy for Children